شرح خبر
27 سازمان فعال در بحران آب
    بیستم اسفند ١٣٩٢ ساعت ١٨:٣٩      

اختصاصی میثاق: اگر شما هم مانند دیگر انسانهای این سیاره باشید، قطعا برای بقای خود نیازمند آب هستید. اما با وجود اینکه تا این حد به آب وابسته هستیم، کار قابل توجهی برای حفاظت از منابع  آب شیرین انجام نمی دهیم.


شاید ندانید ولی 53 گالن آب نیاز است تا همان قهوه ای را بنوشیم که هنگام رفتن به سرکار در دست داریم؟ یا اینکه آیا می دانید بین 3000 تا 6000 گالن آب نیاز است تا یک لامپ مهتابی 60 واتی را روزانه برای مدت 12 ساعت روشن  نگه داشت. در این میان، تقریبا 800 میلیون نفر در کل جهان دسترسی به آب شیرین و سالم  برای آشپزی، نوشیدن و نیازهای اولیه ی بهداشتی ندارند. 


برای اینکه نظرها به این اختلاف بین نیازهای انسانی و واقعیت های جهانی جلب شوند، سازمان ملل متحد روز 22 مارس را به عنوان روز جهانی آب نامگذاری کرده است. این مناسبت برای چیست و چرا باید اصلا این روز را جشن بگیریم؟ مهمتر از همه اینکه چگونه می توانیم کمک موثری باشیم و چه  سازمانهایی مسئول  ایجاد سیاره ای سالم تر و عادلانه تر هستند؟ این مطلب را دنبال کنید تا متوجه شوید.  


امسال بیستمین سالگرد روز جهانی آب WWD است که در سال 1993شروع به کار کرد تا وسیله ای باشد برای جلب توجه و آگاهی همگانی به اهمیت آب شیرین و حمایت از مدیریت پایدار و عادلانه ی آن. تمرکز امسال WWD بر روی مسئله ی همکاری در حیطه ی آب است. چرا همکاری؟ مدیریت آب چالش بزرگی است زیرا به طرز غیر عادلانه و نامساوی در سراسر جهان توزیع می شود. حتی این حقیقت که چرخه ی آبی بسیار پیچیده و آسیب پذیر است مسئله ی مدیریت را بیش از پیش بغرنج می کند و نیز فعالیتهایی که کیلومترها دورتر از منبع آب در حال انجام هستند بر روی ذخیره ی آب زیرزمینی تاثیر نامطلوب می گذارند. چه این قضیه را دوست داشته باشید چه نه، در هر حال، هر انسانی بر روی این کره خاکی به نوعی به آب شیرینی که در سراسر دنیا در جریان است ارتباط پیدا می کند. به همین دلیل، آب می تواند مسئله ای اغتشاش برانگیز باشد، اما در عین حال هم می تواند افراد را به گونه ای دلگرم کننده گرد هم آورد. برای اثبات این نکته، ما 27 سازمان را در اینجا معر فی کرده ایم که در کنار هم مشغول به کار هستند تا درباره ی اهمیت ذخیره و حفظ  آب آگاهی لازم را به مردم بدهند و دسترسی همگان را به آب پاکیزه و سالم در همه جای دنیا ممکن سازند. در اینجا با این سازمانها  آشنا می شویم.
27 سازمانی که در کنار هم فعالیت می کنند تا آب سالم را در دسترس همگان در سراسر دنیا قرا بدهند:

 

 سازمان Drop in the Bucket
بر اساس این عقیده که آب سالم حق انسانی هر شخصی است سازمان Drop in the Bucket فعالیتهایش را با کندن چاهها و ایجاد سیستمهای بهداشتی در مدارس در مناطق جنوبی صحرای بزرگ آفریقا پی می گیرد. این سازمان امیدوار است از طریق این فعالیتها  بتواند ابزار لازم و مورد نیاز برای بهبود سلامت کودکان، افزایش میزان ثبت نام در مدارس و افزایش تساوی جنسی را در اختیار مدارس و اجتماعات آنجا بگذارد. کار این سازمان بسیار مورد توجه مطبوعات قرار گرفته است و نیز توانسته است حمایتهایی را از سوی هنرمندان و چهره های معروفی مانند هنری رولینز و راسل برند به خود جلب کند. 

 

سازمان Water Can
سازمان واترکن سازمان خیریه ی کانادایی است که برای مردم فقیر و تهیدست امکان دسترسی به آب سالم، بهداشت اولیه و آموزش بهداشت را میسر و بدین ترتیب با فقر جهانی  مبارزه می کند. رویکرد این سازمان از این رو بسیار منحصر به فرد است که تمام تمرکزش بر روی انجام پروژه هایی است که مخصوصا زنها ودختران را شامل می شود که اغلب از این عدم دسترسی به آب بی خطر وسالم رنج می برند. این بدین دلیل است که دختران در اکثر موارد مسئول آوردن آب برای کارهای روزانه ی خانه هستند. (کاری که چندین ساعت در روز از وقت آنها را می گیرد و به این ترتیب آنها را از رفتن به مدرسه، کشت محصول و انجام تجارتهای کوچک  محروم می کند.

 

سازمان Charity: Water
اگرچه این سازمان با انتقادهایی روبرو بوده است، با این حال  توانسته است خود را به عنوان یکی از معروفترین سازمانهای خیریه ی آب در جهان بشناساند. این سازمان 100  در صد از پول دریافتی خود را برای نصب امکانات آب در اجتماعات در معرض خطر هزینه می کند و آموزش اعضای این  اجتماعات را نیز بر عهده دارد تا این پروژه ها را مدیریت و هدایت کنند. 

 

سازمان WaterisLife
تمرکز این سازمان هم بر ارائه ی راه حل های کوتاه مدت وبلند مدت برای  تامین آب آشامیدنی سالم است وهم بر تامین بهداشت در مدارس و روستاهای کشورهای در حال توسعه. این سازمان همکاریهایی را با چندین روستا در شمال کشور غنا دارد و از زمان زلزله در هائیتی نیز در آنجا مشغول به کار است و هزاران فیلتر تصفیه آب خانگی برای آنها فرستاده و آموزشهای سلامت و پروژه های نصب لوله های تصفیه آب در 32 روستا در شمال هائیتی را نیزدر برنامه کار خود قرار داده است. همچنین، روستایی مجازی  به نام این سازمان شکل گرفته است که  در واقع شبکه ای از خیرینی است که سالانه  میزان خاصی  پو ل برای تامین هزینه های عملیات این سازمان اختصاص می دهند. این شبکه به این منظور شکل گرفته است که 100 درصد هزینه ها در قسمت پروژه های تصفیه و توزیع آب استفاده شود.  

 

سازمان  Water.org
این سازمان که مت دیمون (هنرپیشه معروف) یکی از از پایه گذاران آن است می کوشد فعالیتهایی فراتر از کندن چاه انجام دهد تا اطمینان حاصل کند که تمام پروژه ها در طولانی مدت دوام خواهند داشت و برای این منظور همه ی شرکای محلی و اعضای جامعه را درگیر کرده و مسئله ی بهداشت مناسب را خطاب قرار می دهد و نیز سیستم کنترلی مناسبی در مکانهای مختلف دارد که مشکلات و موفقیتها را پیگیری می کند. این سازمان همچنین برنامه ی WaterCredit (اعتبار آب) را راه انداخت که وامهای کوچکی را در اختیار اشخاص و اجتماع قرار می دهد و به مردم توانایی آنرا می دهد که خود با نیازهای آبی خود مواجه شده و در صدد رفع آن بر آیند.    

 

سازمان  Water to Thrive
این سازمان تاکیدش هم بر روی تامین آب سالم برای جوامع محتاج است و هم ارتباط دادن خیرین حامی این  پروژه ها با افراد این جوامع. برای این منظور، آنها با سازمانهای دیگری همکاری می کنند تا اطمینان حاصل کنند که احتیاجات یک اجتماع کاملا بر آورده می شود و کل پروژه ها را از طریق تطبیق با سیستم تعیین موقعیت جهانی GPS مستند کرده و نیز تصاویری را در اختیار خیرین پروژه ها قرار می دهند.   

 

سازمان NWF / فدراسیون حیاط وحش ملی
در حالی که بسیاری از سازمانها بر روی بحران آب که امروزه انسان با آن مواجه است تمرکز می کنند، سازمان NWF به این مسئله تقریبا از رویکردی دیگر می پردازد؛ یعنی از رویکرد سلامت  اکولوژیکی و تفاوت زیست شناسی. این سازمان برای اینکه بتواند سلامت سیستم آب این سیاره را تامین کند در صدد است قانون حفاظت از آب سالم را دوباره به کار برد و در صحبتها و بحثهای مربوط به آب، مسئله ی تاثیر حیات وحش و تغییر آب و هوا را نیز مطرح کند و از باتلاقها، چشمه ها و دشتهای سیل زا محافظت به عمل آورد که همگی می دانیم این مکانها در سلامت اکوسیستم و اجتماع بشری که به آن وابسته است از اهیمت بسیاری برخوردار هستند.


سازمان Blood: Water Mission
 این سازمان کارگری در پی آن است که قدرت کافی به جوامع بدهد تا در کنار هم کار کنند. این سازمان با دو بحران مختلف اما مربوط به هم در آفریقا مقابله می کند: یعنی HIV ایدز و آب. همچنین هزینه ی برنامه های مربوطی چون " iWASH" و  "Integrated Water" و بهداشت عمومی را تامین می کند. هدف آن است که به شهروندان قدرت استفاده از فن آوری، مهارت و چگونگی بهبود بهداشت را بدهد تا تاثیر سلامت بخش آب سالم را افزایش دهد.

 

سازمان  Ryan’s Well Foundation
زمانی که آقای رایان هرلجاک کلاس اول بود یاد گرفت که مسئله ی دسترسی به آب سالم و بی خطر در کشورهای در حال توسعه دارای اهمیت فراوانی است. بنابراین، در سن هفت سالگی،  تلاش کرد تا پولی را از دیگران جمع کرده و چاهی در مدرسه ی ابتدایی آنگلو در شمال اوگاندا دایر کند. سه سال بعد این موسسه شکل گرفت و از آن به بعد بیش از 720 حلقه چاه و 910 آبریز توسط این موسسه ساخته شده است  تا آب سالم در اختیار مردم قرار دهد و وضعیت بهداشت بیش از 760500 نفر را بهبود بخشد.

 

سازمان Water for People
تاکید این سازمان  کار بر روی راه حل هایی است که در باره ی بحران آب راه به جایی نبرده اند و شکست خورده اند. (مانند لوله های شکسته ی آب، آبریزهای پرشده و غیره ) این سازمان در تلاش است تا پروژه های با دوام و ادامه داری را پیگیری کند که به برآورده کردن نیازهای کل منطقه بی انجامد و نه فقط چند خانه و روستا.

 

سازمان WaterCharity
این سازمان علاوه بر اجرای پروژه هایی در جهت تامین آب سالم و بهداشت موثر، دست به آموزش مردم درباره ی نیازها وفایده های آبرسانی درست می زند. این سازمان با کمک شرکای دیگری چون "نیروهای حافظ صلح سازمان ملل" میزان احتیاج جامعه را بر آورد می کند، پیش نویس برنامه های تخصصی را تهیه کرده و پروژه های تهیه آب سالم را دنبال می کند و با بررسی نتایج از تغییر دائمی اطمینان حاصل می کند.

 

سازمان Just a Drop
این سازمان در تلاش است تا میزان مرگ و میر کودکان را از طریق تحویل آب سالم و قابل دسترسی به مناطق در خطر در سراسر جهان کاهش دهد. همچنین با استفاده از نیروهای کارگری، خیرین و نیز حمایتهای داوطلبانه اقدام به ساختن چاه، خط لوله، لوله های دستی و آبریز و برنامه های اجرایی بهداشت و سلامتی را اجرا می کند که به شهروندان این توانایی را بدهد تا قدمی در بهبود وضعیت سلامت خود بردارند. 

 

سازمان Blue Legacy
ماموریت این سازمان که ایده ی فیلمساز و حامی آبی است به نام الکساندر کاستو این است که داستان آب بر روی این سیاره را تعریف کرده و از این طریق آب را به عنوان مهمترین مسئله ی قرن 21 معرفی و تعریف کند. سازمان میراث آبی برنامه های آموزشی، میزگردهای سیاسی و جنبشها و همکاریهایی با سازمانهای کارگری را شکل داده است و امیدوار است مخاطبان بیشتری را در محل زندگی خود درگیر مسئله ی ذخیره سازی و حفاظت از آب کند.

 

project WET : آموزش جهانی آب/ Worldwide Water Education
موسسه ی پروژه ی WET به دنبال این است که آموزش درباره ی  آب را به صورت جهانی در اختیار کودکان، والدین، معلمان و اعضای جامعه قرار بدهد. به این منظور، این سازمان جزوه های مربوط به منابع آب را در چند زبان منتشر می کند، کارگروههای آموزشی درباره ی موضوعات مربوط به آب برگزار می کند و در حال احداث شبکه ای از آموزگاران، دانشمندان و متخصصان حوزه ی آب است.

 

سازمان H2O for Life
این سازمان بر آموزش و تشویق نسل جوان تاکید می کند تا از آنها اعضایی فعال برای شکل دادن عدالت اجتماعی و سلامت در سراسر جهان بسازد. همچنین از طریق پروژه های آموزش خدماتی که تمرکزش بر روی بحران جهانی آب است، تجربه هایی عملی و کاربردی در اختیار دانش آموزان آمریکایی، کانادایی و انگلیسی قرار میدهد که به آنها اجازه می دهد آموزشهای دست اولی درباره ی این مسئله داشته باشند که خود آنها چقدر می توانند در کار دسترسی جهانی به آب سالم و بی خطر تاثیرگذار باشند. این سازمان همچنین پولهای خیریه ای جمع می کند تا پروژه های آبی را در کشورهای در حال توسعه حمایت و تامین مالی کند. 

 

برنامه ی آب شیرین جامعه نشنال جئوگرافی
این برنامه جنبش عملی-آموزشی است که به مردم آموزش می دهد تا اهمیت آب شیرین را درک کرده و با انجام کارهایی هرچند کوچک مانند بازیافت، نصب سردوشی های کم فشار و تعمیر شیرهای آبی که چکه می کنند این منبع با ارزش را حفظ کنند.  

 

سازمان بین المللی Thirst Relief
این سازمان در مناطق روستایی فقیر نشین و حلبی آبادهای شهرها مشغول به کار است و در صدد است سلامت طولانی مدت مردم را از طریق اجرای پروژه های مداوم مربوط به آب میسر سازد. این سازمان به همراه همکاران دیگرش از طریق اصلاح زیر ساختی، آموزش و تامین منابع مالی و تکنیکی تلاش می کند تا احتیاجات خاص یک جامعه را تعیین کرده  و به اعضای آن جامعه کمک کند تا پروژه های  آبی اصلاح شده را طراحی و اجرا کنند.

 

سازمان Clean Water Fund
ماموریت این سازمان این است که گروه محیط زیستی مقتدری با همکاری کارگران آمریکایی شکل بدهد و گروههای مختلف با علایق متفاوت را گرد هم آورد تا درکنار هم برای ایجاد تغییراتی که به نفع سلامت انسانها، محیط زیست و جوامع است کار کنند. این سازمان تقریبا یک میلیون عضو دارد که برای توسعه، دفاع و تصویب قوانینی همچون قانون آب سالم، قانون آب آشامیدنی بی خطر و قانون دفع مواد سمی و دیگر قوانین فعالیت می کنند.

 

سازمان Blue Planet Network
هرگاه درباره ی همکاری کردن صحبت شود نام این سازمان مطرح می شود که تماما درباره ی ارتباط برقرار کردن بین فعالان و تلاشگران حوزه ی آب و برنامه های مدیریتی است که شامل حامیان ملی،NGO ها، عموم مردم و جوامع محتاج میشود تا بتوان تاثیر آب سالم و برنامه های بهداشتی را به حد اعلای خود رساند. خدمات فن آوری این شبکه به اعضای خود این امکان را می دهد تا بر روی بیش از 1600 پروژه ی آبی  با هزینه ی 41 میلیون دلار برنامه ریزی و مدیریت کرده و آنها را کنترل و تحلیل کنند. بنابراین تا اینجا 97 اعضای جهانی این شبکه به بیش از یک میلیون انسان در 2300 منطقه در 27 کشور کمک کرده اند تا به آب آشامیدنی بی خطر و برنامه های بهداشتی دسترسی پیدا کنند.

 

سازمان  WaterAid
در سال 2009 این سازمان نوعی استراتژی جهانی را برنامه ریزی کرد تا بتواند تا سال 2015 به چهار هدف دست یابد. اهدافی از این قبیل: افزایش حق افراد فقیر در دسترسی به آب سالم و بهداشت پیشرفته، حمایت از دولتها و ارائه دهندگان خدمات در توزیع و تحویل این محصولات وخدمات، حمایت از نقش آب سالم و بهداشت کافی و مناسب در توسعه ی بشر و معرفی این سازمان به عنوان سازمانی پیشرو در این زمینه. اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود، تا سال 2015 این سازمان قادر خواهد بود به 100 میلیون انسان چه مستقیما و چه غیر مستقیم و از طریق تاثیر گذاشتن بر روی دولتها و ارائه کنندگان خدمات، کمک رسانی کند.


 
سازمان Water 1st International
تاکید این سازمان بر روی ایجاد موسسه و جامعه ای جهانی متشکل از افراد مسئول و نگران است و می کوشد تا این افراد را به حرکت  و انجام اقدام عملی وادارد تا دسترسی بهتری به آب آشامیدنی فراهم آورد. این اقدامات شامل تهیه ی سیستم های آب سالم و دائمی، دستشویی ها و آموزش بهداشتی و درگیر کردن زنها به عنوان رهبران این اجتماع ها می شود.

 

سازمان Waterkeeper Alliance 
این سازمان جنبشی جهانی است برای کنترل آب که بیش از 100000 کیلومتر رودخانه، چشمه و خطوط ساحلی را در 6 قاره محافظت می کند. بله، این واقعیت دارد. اعضای این سازمان در بیش از 200 سازمان محلی محافظان آب، بر روی آبها، در دادگاهها، در جلسات شهرداری ها و میزگردهای سیاسی و در کلاسها شرکت می کنند تا اهمیت داشتن آب شیرین و آب سالم در سراسر دنیا را به نسل جوان آموزش دهند.  

 

سازمان This Shirt Helps
این سازمان سرمایه گذار در حال ایجاد تغییری در دنیای سازمانهای غیر انتفاعی است. در حقیقت، آنها درصدی از پول هر تی شرتی که فروخته می شود را به صورت خیریه می بخشند  به برنامه های تامین آب سالم، کمک به رهایی از اتفاقات فاجعه بار و غیره.  این لباسها بسیار ساده و بدون هیچ طرح و شعار خاصی هستند و همین، مسئله قابل توجه است. همه به نوعی نیازمند لباس زیر و تی شرت هستند پس چرا نباید هرکسی یکی از این لباسها را بخرد که تازه خدمت و کمکی هم به سیاره مان می کند. این شرکت حالا در حال تولید دستبند و هدفونهایی است که از طریق آنها پیام خود را به دیگران می رساند. شرکت گریتیست (تولید کننده ی لوازم ورزشی و تناسب اندام) بسیار تحت تاثیر این برنامه قرار گرفته و اعلام کرده است که طرح تی شرت های آنها از این برنامه الهام گرفته است.

 

سازمان Life soap
ظاهرا این سازمان شرکتی است که  صابون می فروشد. اما در عین حال توانسته است برنامه های کالایی اجتماعی و گسترده ای را  طراحی کند تا آب سالم و فرصتهای بهتری را در اختیار کودکان آمریکای مرکزی قرار بدهد. (آنها همچنین در نظر دارند برنامه های خود را در آفریقا نیز پیگیری کنند). این سازمان بخشی از فروش ماهیانه و دوماهانه ی خود را صرف تامین مالی پروژه های آب سالم برای مدارس می کند.

 

سازمان  Run for Water
مسابقات دوندگی 5 کیلومتری و 10 کیلومتری  با هدف جمع آوری پول برای نصب سیستم های توزیع آب شیرین در شرق آفریقا انجام می گیرد که سازمان Run for Water در این زمینه  با آژانس بین المللی توسعه ی HOPE همکاری میکند (این مسابقات دو هر ساله در دو شهر کانادا برگذار می شود). همزمان با تناسب اندام با دویدن می توانیم نقش مفیدی هم داشته باشم؟ به نظر می رسد به درد ما می خورد.

 

سازمان DOPPER
بطری آب داپر از مرحله تولید تا فروش به دنبال آن است که به محافظت از آب و افزایش دسترسی به آن در سراسر جهان کمک کند. این بطری ها در هلند ساخته می شوند و هیچ کربنی در آنها به کار برده نمی شود و به جای بطری های پلاستیکی می توان از آنها استفاده کرد و بدین تزتیب پلاستیکهای کمتری به سمت اقیانوسها روانه می شوند. پنج درصد قیمت هر بطری که فروخته می شود در اختیار پروژه ی "سیماوی Simavi" قرار داده می شود. برنامه ی سیماوی پروژه ی تامین آب سالم  است و در سراسر آسیا و آفریقا مشغول به فعالیت می باشد.   

 

سازمان Generosity Water 
ایده ی پروژه ی Generosity Water زمانی متولد شد که کشیش فیلیپ واگنر مطلبی را در روزنامه ای درباره ی چالش های رودرروی مناطق جنوب صحرای بزرگ آفریقا خواند. واگنر با کمک خانواده، دوستان و افرادی که به کلیسا می روند به جمع آوری پول پرداخت تا چاههایی را برای تامین آب سالم در مالاوی ایجاد کند. این برنامه از همان آغاز تبدیل شد به سازمانی کامل که 100 درصد سودش را که از طریق فروش بطری های آب معدنی به دست می آورد به سازمانهایی می بخشد که در حال ایجاد حلقه چاههایی در آفریقا هستند. 




کلیه حقوق این اثر متعلق به "مرکز فرهنگی میثاق" است.

اخبار
  «رستم محله» روی آنتن شبکه‌ی مستند می رود

  محسن اسلام زاده با “تنها میان طالبان ۲” دوباره میان طالبان رفت

  سختگیری جشنواره سینما حقیقت تنها برای آثار انقلابی است

  مستند «رویای روهینگیا» به جشنواره هند راه یافت

  بخش و نقد مستند «آقای دادستان» در برنامه ی به اضافه مستند

  «کدام مسجد!» در شبکه مستند | چگونه جایگاه اجتماعی مساجد احیا شود

  «عکاسی زیر آتش» روی آنتن می رود | قصه اشغال تا آزادی خرمشهر

  «عالی‌نسب» اولین برند تولیدکننده وسایل نفت سوز ایرانی

  حتی مردم سوریه از اقدامات ما مطلع نیستند

  اکران مستند "خاطرات نارنجی" در امریکا

  نقدی بر فیلم مستند «میرزا جواد» ساخته سعید فرجی

  برگزاری ۲ نشست تخصصی در روز هشتم «۱۰ روز با عکاسان»

  داستان اولین شهید عکاس را در «میرزا جواد» روایت کردم

  کانال مرکز فرهنگی میثاق در پیام رسان سروش و آی گپ

  بررسی «خاطرات نارنجی» در دهمین قسمت از فصل دوم برنامه «به اضافه مستند» + تیز

  گفتگوی دوربین.نت با سعید فرجی | فیلم


   بیشتر...