شرح خبر
بحران غذا در آفریقا در 30 سال گذشته
آفریقا گرسنه است
    دهم فروردین ١٣٩٣ ساعت ١٣:٠٨      
اختصاصی میثاق: بحران غذا در آفریقا در نیمه دوم قرن بیتم توسط ترکیبی از عوامل مختلف ایجاد شد، با این حال کشاورزی ناموفق، به دلیل تغییرات آب و هوایی مقدم بر همه دلایل است که به کمبود مواد غذایی منجر شده. میلیونها نفر از مردم آفریقا تحت سوءتغذیه هستند و هزاران نفر با وجود تلاشهای امدادی جامعه بین المللی از گرسنگی درگذشته اند. شدیدترین بحرانهای مواد غذایی در 30 سال گذشته آفریقا به شرح زیر است.

1985-1983 قحطی در اتیوپی: بحران مواد غذایی که در دهه 1980 در اتیوپی رخ داد، صدهاه هزار زندگی را در معرض خطر قرار داد. اگر چه تغییرات آب و هوایی نقش مهمی را در یکی از بدترین قحطی های اخیر ایفا کرده اما وضعیت به دلیل جنگ داخلی بدتر شد و دسترسی به مناطق تحت نفوذ دولت و کمکهای بین المللی را مشکل کرد.

2005 بحران غذایی مالاوی: خشکسالی در حال پیشرفت که منجر به عدم برداشت موفق محصولات کشاورزی شد بحران مواد غذایی در مالاوی، کشور جنوب شرقی آفریقا، را در پی داشت. در این سال تنها 37% از ذرت مورد نیاز برای تغذیه جمعیت تولید شد. بحران غذایی مالاوی به دراماتیکی بحران 85-1983 نبود اما با وجود این که دولت مالاویا مجبور شد تا درخواست کمک های بین المللی را برای آسان کردن وضعیت کند، برآورد می شود که 5 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داد.

2006-2005 بحران غذایی نیجر: در سال 2005 کشاورزی ناموفق نیجر منجر به عدم امنیت غذایی در بسیاری از مناطق آفریقا شد و در این میان نیجر بدترین وضعیت را داشت. بحران غذایی در این دوره ترکیبی از خشکسالی و هجوم آفات بود که منجر به برداشت ضعیف محصول و ایجاد مراتع خشک و گرسنگی و سوءتغذیه بسیاری را در پی داشت.

2006 بحران غذایی شاخ آفریقا: در سال 2006 اتیوپی و کشورهای همسایه مانند سومالی، کنیا، جیبوتی با خشکسالی شدیدی رویرو شدند و کمبود جدی مواد غذایی را تجربه کردند. بحران با درگیری های نظامی، که موجب ناامنی منطقه شد و از رسیدن کمکهای بشردوستانه جلوگیری کرد، تشدید یافت. تخمین زده می شود که این بحران بر زندگی 11 میلیون نفر تاثیر گذاشته است.

2010 خشکسالی ساحل: خشکسالی شدید در منطقه ساحل(موریتانی، بورکینافاسو، مالی، نیجر) در غرب آفریقا یکی از شدیدترین کمبودهای مواد غذایی در منطقه را در چند دهه گذشته رقم زد. حدود 10 میلیون نفر در نتیجه قیمت بالای مواد غذایی با گرسنگی روبرو شدند.

2011 شاخ آفریقا: در سال 2001 پنج سال بعد از بحران گذشته غذا در شاخ آفریقا مردم اتیوپی، سومالی، کنیا و جیبوتی دوباره با کمبود مواد غذایی شدیدتری نسبت به بحران سال 2006 روبرو شدند. علت اصلی این بحران خشکسالی شدیدی بود که به کشاورزی ناموفقی که در آن سال منجر شد. ده ها هزار تن از مردم جان سپردند و میلیونها نفر هم با سوء تغذیه روبرو شدند. درگیری های نظامی جاری در منطقه هم بحران را وخیم تر کرد. خوشبختانه به دلیل بارندگی در پاییز و دسترسی بهتر مردم به کمکهای انسان دوستاانه بین المللی در مناطق درگیر وضعیت بهتر شد. در اوایل سال 2012 سازمان ملل اعلام کرد این بحران و قحطی شدید پایان یافته است.




کلیه حقوق این اثر متعلق به "مرکز فرهنگی میثاق" است.

اخبار
  «رستم محله» روی آنتن شبکه‌ی مستند می رود

  محسن اسلام زاده با “تنها میان طالبان ۲” دوباره میان طالبان رفت

  سختگیری جشنواره سینما حقیقت تنها برای آثار انقلابی است

  مستند «رویای روهینگیا» به جشنواره هند راه یافت

  بخش و نقد مستند «آقای دادستان» در برنامه ی به اضافه مستند

  «کدام مسجد!» در شبکه مستند | چگونه جایگاه اجتماعی مساجد احیا شود

  «عکاسی زیر آتش» روی آنتن می رود | قصه اشغال تا آزادی خرمشهر

  «عالی‌نسب» اولین برند تولیدکننده وسایل نفت سوز ایرانی

  حتی مردم سوریه از اقدامات ما مطلع نیستند

  اکران مستند "خاطرات نارنجی" در امریکا

  نقدی بر فیلم مستند «میرزا جواد» ساخته سعید فرجی

  برگزاری ۲ نشست تخصصی در روز هشتم «۱۰ روز با عکاسان»

  داستان اولین شهید عکاس را در «میرزا جواد» روایت کردم

  کانال مرکز فرهنگی میثاق در پیام رسان سروش و آی گپ

  بررسی «خاطرات نارنجی» در دهمین قسمت از فصل دوم برنامه «به اضافه مستند» + تیز

  گفتگوی دوربین.نت با سعید فرجی | فیلم


   بیشتر...