شرح خبر
چهار نکته برای مصاحبه با افراد مصیبت دیده
    دوازدهم اسفند ١٣٩٢ ساعت ١٧:٢٥      
مستند سازان و روزنامه نگارانی که قصد دارند با افراد داغدار یا آسیب دیدگان از سوانح مصاحبه کنند، باید از مهارت های خاصی برخوردار باشند و با ملاحظه کاری به سراغ این افراد بروند.
سارا نیبلاک، استاد دانشگاه برونل به تازگی در مطلبی که منتشر کرده، چندین راهنمایی را درباره این موضوع مطرح کرده است. در این گزارش، ریچل بردن، خبرنگار بی بی سی با پدر داغدار یک نوجوان ۱۲ ساله مصاحبه می کند.

سارا نیبلاک به چهار نکته مهم اشاره کرده است که در این مطلب به آن اشاره می شود.

نگویید که وضع طرف مقابل را درک می کنید

در مصاحبه بی بی سی، خبرنگار از پدر داغدار به خاطر مصاحبه در وضعیت دشواری که دارد، تشکر می کند ولی ادعا نمی کند که حالت او را درک می کند.
به گفته نیبلاک، روزنامه نگار نباید ادعا کند که درد خانواده مصیبت دیده را درک می کند چرا که این حرف غیرواقعی و مصنوعی است. او می گوید روزنامه نگاران باید به جای ابراز همدردی غیرواقعی، حدود حرفه ای را رعایت کنند.

صبور باشید

گاهی روزنامه نگاران در هنگام مصاحبه سعی می کنند مکث های مصاحبه شوندگان را با سوال های پر کنند. اما مهم است که به مصاحبه شوندگان، به خصوص افرادی که مصیبت دیده هستند، اجازه دهیم آن طور که می خواهند صحبت کنند و سرعت صحبت کردنشان را ما تنظیم نکنیم. خانم نیبلاک می گوید به مصاحبه شوندگان اجازه دهید سر فرصت احساساتشان را بیان کنند و از آنها به خاطر این که در لحظات دشوار زندگی خود با شما مصاحبه می کنند، ممنون باشید.

سراغ دانسته ها نروید

به نوشته سارا نیبلاک، خبرنگار بی بی سی در حین مصاحبه دو بار به گونه ای عمل می کند که گویی پدر متوفی روزنامه نگار است نه فرد مصاحبه شونده. بر این اساس، او دوبار از آقای بارنز می پرسد:‌ آخرین اخباری که درباره جستجو برای یافتن پسرتان دارید، چیست؟
به گفته خانم نیبلاک، بهتر بود خبرنگار به جای چنین سوالی که می شد آن را با پلیس مطرح کرد، از پدر این جوان درباره روحیات و اخلاق پسرش سوال می کرد.

آیا مصاحبه ارزش خبری دارد؟

به گفته خانم نیبلاک، روزنامه نگار باید با بررسی موقعیت ببیند آیا صحبت کردن با اعضای خانواده داغدار از ارزش خبری برخوردار است یا این که صرفا فرصتی است برای سوء استفاده از وضعیت آنها.

خانم نیبلاک می گوید مصاحبه بی بی سی با پدر جوان درگذشته شاید جایز نبوده است، چرا که با توجه به محتوای مصاحبه، پخش آن از یک شبکه سراسری ارزش افزوده ای نداشت. اما اگر گزارشگر یک روزنامه محلی این کار را می کرد، می توانست تصویر قابل توجهی را از یک نوجوان محلی به مخاطبان خود ارائه دهد.



کلیه حقوق این اثر متعلق به "مرکز فرهنگی میثاق" است.

اخبار
  «رستم محله» روی آنتن شبکه‌ی مستند می رود

  محسن اسلام زاده با “تنها میان طالبان ۲” دوباره میان طالبان رفت

  سختگیری جشنواره سینما حقیقت تنها برای آثار انقلابی است

  مستند «رویای روهینگیا» به جشنواره هند راه یافت

  بخش و نقد مستند «آقای دادستان» در برنامه ی به اضافه مستند

  «کدام مسجد!» در شبکه مستند | چگونه جایگاه اجتماعی مساجد احیا شود

  «عکاسی زیر آتش» روی آنتن می رود | قصه اشغال تا آزادی خرمشهر

  «عالی‌نسب» اولین برند تولیدکننده وسایل نفت سوز ایرانی

  حتی مردم سوریه از اقدامات ما مطلع نیستند

  اکران مستند "خاطرات نارنجی" در امریکا

  نقدی بر فیلم مستند «میرزا جواد» ساخته سعید فرجی

  برگزاری ۲ نشست تخصصی در روز هشتم «۱۰ روز با عکاسان»

  داستان اولین شهید عکاس را در «میرزا جواد» روایت کردم

  کانال مرکز فرهنگی میثاق در پیام رسان سروش و آی گپ

  بررسی «خاطرات نارنجی» در دهمین قسمت از فصل دوم برنامه «به اضافه مستند» + تیز

  گفتگوی دوربین.نت با سعید فرجی | فیلم


   بیشتر...